Hint Tatlısı Jalebi Tarifi

Hint Tatlısı Jalebi Tarifi

Malzemeler :

  • Un
    2 Su Bardağı
  • Pirinç Unu
    2 Yemek Kaşığı
  • Ilık Su
    1 Su Bardağı
  • Yoğurt
    2 Yemek Kaşığı
  • Kabartma Tozu
    1 Çay Kaşığı
  • Zerdeçal Tozu
    1/2 Çay Kaşığı
  • Şeker
    2 Su Bardağı
    Şerbeti için
  • Su
    1 Su Bardağı
    Şerbeti için
  • Limon Suyu
    1 Yemek Kaşığı
    Şerbeti için
  • Gül Suyu
    1 Yemek Kaşığı
    Şerbeti için
  • Sıvı Yağ
    Kızartmak için

Hazırlanış :

Hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur akışkan ama çok cıvık olmayıp, krep hamurundan daha kalın olmalı.

Hamurun üzerini kapatalım ve sıcak bir yerde 2 saat bekletelim. Hamurun hazır olmasına 1 saat kala şerbetimizi hazırlayalım.

Şekeri su ile karıştıralım ve ateşin üzerine koyalım. Kaynadıktan sonra limon ve gül suyunu ekleyelim bir dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.

Hamur üzerine küçük baloncuklar çıktığında hamur hazır demektir. Derin bir tavaya yağı dökelim, yağımız bol olmalı.

Hamuru, ince başlıklı krem torbasına dökelim (öyle bir torbanız yoksa sağlam kalın bir poşet kullanabilirsiniz, köşeden ince bir delik açarak). Yağımız kızgın olmalı ama ateşi çok yüksek olmayacak.

Yağın üzerine hamuru sıkarak bir halka çizelim ve hemen halkanın üzerinden spiral şeklinde küçük halkalar çizelim (farklı şekillerde verebilirsiniz).

Çevirerek her iki tarafı da kızartalım. Maşa ile çıkaralım ve ılık şerbete bandıralım.

3-4 saniye bekletelim ve çıkaralım, fazlalıkları çekmesi için kağıt havlu üzerine dizelim.

Püf Noktalar :

Tarifin orjinalinde sıvı yağ yerine Ghee denilen bir yağ kullanılmaktadır. Ghee tuzsuz tereyağından elde edilen saf yağdır.

Benzer Tarifler:

Hint Tatlısı Jalebi Tarifi
16 Nisan 2016

Hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur akışkan ama ...

Yorumlar - 0:

Henüz bu tarife yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan sen ol !

EN POPÜLER YAZARLAR

14 tarif 951 goruntulenme
7 tarif 476 goruntulenme
7 tarif 715 goruntulenme

FACEBOOK'TA BİZİ BEĞENİN