Kuru Kayısılı Kek Topları Tarifi

Kuru Kayısılı Kek Topları Tarifi

Malzemeler :

  • Toz Şeker
    1 Su Bardağı
    Kek için
  • Yumurta
    3 Adet
    Kek için
  • Sıvı Yağ
    1 Su Bardağı
    Kek için
  • Süt
    1 Su Bardağı
    Kek için
  • Un
    2 Su Bardağı
    Kek için
  • Kabartma Tozu
    1 Paket
    Kek için
  • Vanilya
    1 Paket
    Kek için
  • Beyaz Çikolata
    2 Su Bardağı
  • Kuru Kayısı
    2 Su Bardağı
    Doğranmış
  • Badem
    1 Su Bardağı
  • Krem Peynir
    4-5 Yemek Kaşığı

Hazırlanış :

Yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından sırasıyla sürekli çırparak sıvı yağ ve sütü ilave edin. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin. Ardından yumurtalı karışıma ekleyip spatula yardımı ile karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Tamamen soğuması için kenara alın.

Doğranmış kayısı ve bademleri parçalayıda iyice parçalayın.

Kek tamamen soğuduğunda parçalayıcıya alın ve kum olana kadar parçalayın. Üzerine krem peynir ekleyip hamur haline gelene kadar karıştırın.

Beyaz çikolatayı benmari usulu eritin.

Krem peynirli kekten ceviz büyüklüğünde toplar yapın.

Topları önce beyaz çikolataya batırın, ardından kayısını bademli karışımla kaplayıp pişirme kağıdı üzerine dizin; üzerlerine çubuk batırın ve dolapta iyice sertleşene kadar soğutun.

Benzer Tarifler:

Zencefilli Kurabiye Tarifi
30 Nisan 2016

Un, zencefil, tarçın, karbonat ve tuzu eleyip kenara alın. Bir kapta oda sıcaklı ...

Kuru Kayısılı Kek Topları Tarifi
30 Nisan 2016

Yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından sırasıyla sürekli çırparak sıvı yağ ve ...

Vişneli Mekik Tarifi
19 Nisan 2016

Vişneleri süzgece alıp fazla sularından arındırın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ...

Yorumlar - 0:

Henüz bu tarife yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan sen ol !

EN POPÜLER YAZARLAR

14 tarif 950 goruntulenme
7 tarif 475 goruntulenme
7 tarif 714 goruntulenme

FACEBOOK'TA BİZİ BEĞENİN