Salçalı Mantı Sosu

Salçalı Mantı Sosu

Malzemeler :

  • Sıvı Yağ
    1/2 Çay Bardağı
  • Domates Salçası
    1 Tatlı Kaşığı
    Tepeleme Dolu
  • Nane
    1 Çay Kaşığı
  • Kırmızı Pul Biber
    1 Çay Kaşığı
  • Mantı Suyu
    1/2 Çay Bardağı
    Haşlanan mantının

Hazırlanış :

Yağ tavasının içine yarım çay bardağı sıvı yağı atıp, bir miktar kızartıyoruz. Önemli olan yağın sıcaklık ayarını iyi tutturmaktır. Yağ çok fazla kızarır ise, salçanın yanmasına neden olur, az kızarsa salçanın kokusunda istenilen aromayı bulamayız.

Kızaran yağın üzerine salçayı atıp, hızlı hareketlerle yağın içinde salçayı çeviriyoruz. Bu şekilde 1-2 dakika salçayı yağda kavuruyoruz. Daha sonra üzerine nane ile pul biberi ekliyoruz.

Son olarak da mantıyı haşlamış olduğumuz sudan yarım çay bardağı kadar alıp, salçanın üzerine ilave ediyoruz. Salça suyun içinde tamamen çözülsün diye hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.

Hazır olan mantı sosunu mantının üzerine dökülen sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek servis ediyoruz...

Püf Noktalar :

Mantı Sosu, mantıyı mantı yapan en önemli unsurdur. Salçalı sos ise, herkesin çok sevdiği ve en çok tercih edilen mantı sosudur. Sizde bu sos tarifi ile usta şeflerin hazırladığı lezzette bir mantı sosu hazırlayabilirsiniz...

Benzer Tarifler:

Kolay Köri Sosu Tarifi
16 Nisan 2016

Sosu hazırlamak için derin bir tavaya ihtiyacınız var. Bunun içinde tereyağı ile ...

Yoğurtlu Tavuk Döner Sosu
16 Nisan 2016

Tüm malzemeler bir kapta çırpılarak hazırlanır. Buzdolabında bekletilir. Sonra ...

Salçalı Tavuk Döner Sosu
16 Nisan 2016

Küçük bir tencereye zeytinyağını koyuyoruz. Sarımsağı bir bıçak yardımıyla ezip ...

Yorumlar - 0:

Henüz bu tarife yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan sen ol !

EN POPÜLER YAZARLAR

14 tarif 951 goruntulenme
7 tarif 476 goruntulenme
7 tarif 715 goruntulenme

FACEBOOK'TA BİZİ BEĞENİN