Tereyağlı Mantı Sosu

Tereyağlı Mantı Sosu

Malzemeler :

  • Tereyağı
    2 Çorba Kaşığı
  • Kırmızı Pul Biber
    1 Çay Kaşığı

Hazırlanış :

Tereyağı, yağ tavasına atılır ve orta ateşte, köpürüp, köpüğü tekrar sönünceye kadar kızartılır.

Üzerine pul biber serpiştirilir. Sıcak iken, mantının üzerine dökülür

Püf Noktalar :

Genellikle mantıyı yoğurtlu sevmeyenlerin tercih ettiği bir mantı sosudur. Yoğurtlu mantının aksine, mantı sıcak iken mantının üzerine dökülür. Birçok kişi mantıyı yoğurttan ayrı düşünemez ama, ılık mantının üzerine dökülen tereyağının bambaşka bir tadı vardır. Mantıyı birde tereyağı sosu ile yapmayı deneyin.

Salçalı sos sevmeyenler, tereyağlı sosu, yoğurtlu mantının üzerine sos olarak kullanabilirler. Çok lezzetli olur

Benzer Tarifler:

Salçalı Mantı Sosu
10 Nisan 2016

Yağ tavasının içine yarım çay bardağı sıvı yağı atıp, bir miktar kızartıyoruz. Ö ...

Köri Sosu Tarifi
16 Nisan 2016

Önce sosu hazırlayacağınız tavanın içinde küçük küp şeklinde doğranan sebzeleri ...

Kolay Köri Sosu Tarifi
16 Nisan 2016

Sosu hazırlamak için derin bir tavaya ihtiyacınız var. Bunun içinde tereyağı ile ...

Yorumlar - 0:

Henüz bu tarife yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan sen ol !

EN POPÜLER YAZARLAR

14 tarif 951 goruntulenme
7 tarif 476 goruntulenme
7 tarif 715 goruntulenme

FACEBOOK'TA BİZİ BEĞENİN