Vişneli Mekik Tarifi

Vişneli Mekik Tarifi

Malzemeler :

  • Pudra Şekeri
    1 Su Bardağı
  • Tereyağı
    125 Gr
    Oda sıcaklığında
  • Yumurta
    5 Adet
  • Un
    1 Su Bardağı
  • Toz Badem
    1/2 Su Bardağı
  • Vanilya
    1/2 Tatlı Kaşığı
  • Vişne
    1 Su Bardağı

Hazırlanış :

Vişneleri süzgece alıp fazla sularından arındırın.

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini spatula yardımı ile birbirine yedirin, ardından mikserle tek tek yumurtaları çırparak yedirin.

Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ilave edip spatula yardımı ile homojen oluncaya kadar karıştırın.

Hamuru kalıplara bölün üzerlerine vişne taneleri koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kenarları pembeleşinceye kadar pişirin.

Benzer Tarifler:

Vişneli Mekik Tarifi
19 Nisan 2016

Vişneleri süzgece alıp fazla sularından arındırın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ...

Zencefilli Kurabiye Tarifi
30 Nisan 2016

Un, zencefil, tarçın, karbonat ve tuzu eleyip kenara alın. Bir kapta oda sıcaklı ...

Kuru Kayısılı Kek Topları Tarifi
30 Nisan 2016

Yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından sırasıyla sürekli çırparak sıvı yağ ve ...

Yorumlar - 0:

Henüz bu tarife yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan sen ol !

EN POPÜLER YAZARLAR

14 tarif 950 goruntulenme
7 tarif 475 goruntulenme
7 tarif 714 goruntulenme

FACEBOOK'TA BİZİ BEĞENİN