Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Tümünü geri al

Hint Tatlısı Jalebi Tarifi

Malzemeler:

Un
2 Su Bardağı
Pirinç Unu
2 Yemek Kaşığı
Ilık Su
1 Su Bardağı
Yoğurt
2 Yemek Kaşığı
Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı
Zerdeçal Tozu
1/2 Çay Kaşığı
Şeker
2 Su Bardağı
Şerbeti için
Su
1 Su Bardağı
Şerbeti için
Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı
Şerbeti için
Gül Suyu
1 Yemek Kaşığı
Şerbeti için
Sıvı Yağ
Kızartmak için

Hazırlanışı:

Hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur akışkan ama çok cıvık olmayıp, krep hamurundan daha kalın olmalı.

Hamurun üzerini kapatalım ve sıcak bir yerde 2 saat bekletelim. Hamurun hazır olmasına 1 saat kala şerbetimizi hazırlayalım.

Şekeri su ile karıştıralım ve ateşin üzerine koyalım. Kaynadıktan sonra limon ve gül suyunu ekleyelim bir dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.

Hamur üzerine küçük baloncuklar çıktığında hamur hazır demektir. Derin bir tavaya yağı dökelim, yağımız bol olmalı.

Hamuru, ince başlıklı krem torbasına dökelim (öyle bir torbanız yoksa sağlam kalın bir poşet kullanabilirsiniz, köşeden ince bir delik açarak). Yağımız kızgın olmalı ama ateşi çok yüksek olmayacak.

Yağın üzerine hamuru sıkarak bir halka çizelim ve hemen halkanın üzerinden spiral şeklinde küçük halkalar çizelim (farklı şekillerde verebilirsiniz).

Çevirerek her iki tarafı da kızartalım. Maşa ile çıkaralım ve ılık şerbete bandıralım.

3-4 saniye bekletelim ve çıkaralım, fazlalıkları çekmesi için kağıt havlu üzerine dizelim.

Püf Noktalar:

Tarifin orjinalinde sıvı yağ yerine Ghee denilen bir yağ kullanılmaktadır. Ghee tuzsuz tereyağından elde edilen saf yağdır.