Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Tümünü geri al

Kıymalı Kapalı Tart Tarifi

Malzemeler:

Un
250 Gr
Tereyağı
150 Gr
Soğuk
Tuz
1 Tutam
Yumurta
1 Adet
Zeytinyağı
İçi için
Soğan
1 Adet
Yemeklik doğranmış - İçi için
Kıyma
250 Gr
İçi için
Sarımsak
1 Diş
İçi için
Kimyon
1 Tutam
İçi için
Kırmızı Toz Biber
1 Tutam
İçi için
Tarçın
1 Tutam
İçi için
Kuş Üzümü
1/2 Su Bardağı
İçi için
Tuz
İçi için
Karabiber
İçi için
Yumurta Sarısı
1 Adet
Üzeri için
Su
1 Yemek Kaşığı
Üzeri için

Hazırlanışı:

Parçalayıcıya un, tuz ve tereyağını koyup kum kıvamına getirin. Ardından yumurtayı ekleyin ve hamurun birleşmesini sağlayın.

Eğer hamur hala bir araya gelmemiş ise soğuk su ekleyin.Hamuru parçalayıcıdan alıp streç filme sarın ve soğuması için dolaba koyun.

Kıymalı harç için;

Kuş üzümlerini ılık suya koyup şişmeleri için kenara alın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı ekleyip kavurun. Kıymayı ekleyin tuz ve karabiberle baharatlandırıp kavurun. Ardından diğer baharatları ve sarımsakları ekleyin. Kıyma kavrulunca kuş üzümlerinin suyunu sıkın ve kıymaya ilave edin.

Birleştirmek için;

Hamuru dolaptan çıkartıp iki pişirme kağıdı arasında yarım santim olacak şekilde inceltin. Hamuru karelere bölün. Kıymalı harçtan koyup kenarlarını ister yarım üçgen olacak şekilde ya da dikdörtgen olacak şekilde kapatın. Kenarların açılmaması için uçlarını çatalla bastırın ve fırın tepsisine dizin.

Tüm tartlar hazır olunca yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça yardımı ile tartların üzerine sürün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Püf Noktalar:

Hamur birleşmez ise 1-2 yemek kaşığı su eklenebilir.