Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Tümünü geri al

Kolay Köri Sosu Tarifi

Malzemeler:

Toz köri
25 Gr
Tereyağı
75 Gr
Un
50 Gr
Kuru Soğan
Yarım Baş
Sarımsak
1 Diş
Elma
1 Adet
Püre şeklinde
Tavuk Suyu
1.5 Su Bardağı
Et suyu da olabilir
Hindistan Cevizi
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Sosu hazırlamak için derin bir tavaya ihtiyacınız var. Bunun içinde tereyağı ile ince doğranan kuru soğanı sotelemeye başlayın.

İçine köri ve unu ilave ederek, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tavuk suyunu içine koyarken sürekli karıştırmaya devam edin.

Bir taşım pişince hindistan cevizi rendesini ve elma püresini ilave edin. Bu sosu kısık ateşin üzerinde pişirin.

İçine tuz ve karabiberi koyun. Köri sos bu şekilde tamamlandı.

Dilerseniz hemen kullanabilir, dilerseniz de derin dondurucuda 2 ay kadar saklayabilirsiniz.

Püf Noktalar:

Köri sosu özellikle tavuk yemeklerinde, yumurtada, ızgarada ve diğer et türlerinde yaygın şekilde kullanılan ve bu yiyeceklerle oldukça uyum sağlayan bir sostur. Bu sos farklı şekillerde hazırlanabilir. İçine değişik sebzeler, baharatlar ilave edilerek lezzetli bir köri sos yaratabilirsiniz.