Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Tümünü geri al

Kuru Kayısılı Kek Topları Tarifi

Malzemeler:

Toz Şeker
1 Su Bardağı
Kek için
Yumurta
3 Adet
Kek için
Sıvı Yağ
1 Su Bardağı
Kek için
Süt
1 Su Bardağı
Kek için
Un
2 Su Bardağı
Kek için
Kabartma Tozu
1 Paket
Kek için
Vanilya
1 Paket
Kek için
Beyaz Çikolata
2 Su Bardağı
Kuru Kayısı
2 Su Bardağı
Doğranmış
Badem
1 Su Bardağı
Krem Peynir
4-5 Yemek Kaşığı

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından sırasıyla sürekli çırparak sıvı yağ ve sütü ilave edin. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin. Ardından yumurtalı karışıma ekleyip spatula yardımı ile karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Tamamen soğuması için kenara alın.

Doğranmış kayısı ve bademleri parçalayıda iyice parçalayın.

Kek tamamen soğuduğunda parçalayıcıya alın ve kum olana kadar parçalayın. Üzerine krem peynir ekleyip hamur haline gelene kadar karıştırın.

Beyaz çikolatayı benmari usulu eritin.

Krem peynirli kekten ceviz büyüklüğünde toplar yapın.

Topları önce beyaz çikolataya batırın, ardından kayısını bademli karışımla kaplayıp pişirme kağıdı üzerine dizin; üzerlerine çubuk batırın ve dolapta iyice sertleşene kadar soğutun.