Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Tümünü geri al

Peynirli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Malzemeler:

Sarımsak
8 Diş
Zeytinyağı
5-6 Yemek Kaşığı
Ekmek
Dilediğiniz tarzda
Mozzarella
İsteğe bağlı sert Tulum Peyniri'de olabilir
Maydanoz
Kekik
Tereyağı

Hazırlanışı:

Sarımsakları sıcak suya atıp 15-20 dakikan kaynatın. Ardından kabuklarını ayırıp çatalla ezin.

Peyniri sarımsak, maydanoz ve taze kekikle karıştırın.

Ekmekleri dilediğiniz boyutta kesip üzerine tereyağı sürün.

Karışımı da üzerine koyduktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirin.

Püf Noktalar:

Kahvaltılar veya diğer öğünler için uygun bir alternatif olabilecek peynirli sarımsaklı ekmek tarifi.