Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Tümünü geri al

Salçalı Mantı Sosu

Malzemeler:

Sıvı Yağ
1/2 Çay Bardağı
Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı
Tepeleme Dolu
Nane
1 Çay Kaşığı
Kırmızı Pul Biber
1 Çay Kaşığı
Mantı Suyu
1/2 Çay Bardağı
Haşlanan mantının

Hazırlanışı:

Yağ tavasının içine yarım çay bardağı sıvı yağı atıp, bir miktar kızartıyoruz. Önemli olan yağın sıcaklık ayarını iyi tutturmaktır. Yağ çok fazla kızarır ise, salçanın yanmasına neden olur, az kızarsa salçanın kokusunda istenilen aromayı bulamayız.

Kızaran yağın üzerine salçayı atıp, hızlı hareketlerle yağın içinde salçayı çeviriyoruz. Bu şekilde 1-2 dakika salçayı yağda kavuruyoruz. Daha sonra üzerine nane ile pul biberi ekliyoruz.

Son olarak da mantıyı haşlamış olduğumuz sudan yarım çay bardağı kadar alıp, salçanın üzerine ilave ediyoruz. Salça suyun içinde tamamen çözülsün diye hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.

Hazır olan mantı sosunu mantının üzerine dökülen sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek servis ediyoruz...

Püf Noktalar:

Mantı Sosu, mantıyı mantı yapan en önemli unsurdur. Salçalı sos ise, herkesin çok sevdiği ve en çok tercih edilen mantı sosudur. Sizde bu sos tarifi ile usta şeflerin hazırladığı lezzette bir mantı sosu hazırlayabilirsiniz...