Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Tümünü geri al

Tereyağlı Mantı Sosu

Malzemeler:

Tereyağı
2 Çorba Kaşığı
Kırmızı Pul Biber
1 Çay Kaşığı

Hazırlanışı:

Tereyağı, yağ tavasına atılır ve orta ateşte, köpürüp, köpüğü tekrar sönünceye kadar kızartılır.

Üzerine pul biber serpiştirilir. Sıcak iken, mantının üzerine dökülür

Püf Noktalar:

Genellikle mantıyı yoğurtlu sevmeyenlerin tercih ettiği bir mantı sosudur. Yoğurtlu mantının aksine, mantı sıcak iken mantının üzerine dökülür. Birçok kişi mantıyı yoğurttan ayrı düşünemez ama, ılık mantının üzerine dökülen tereyağının bambaşka bir tadı vardır. Mantıyı birde tereyağı sosu ile yapmayı deneyin.

Salçalı sos sevmeyenler, tereyağlı sosu, yoğurtlu mantının üzerine sos olarak kullanabilirler. Çok lezzetli olur