Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Tümünü geri al

Vişneli Mekik Tarifi

Malzemeler:

Pudra Şekeri
1 Su Bardağı
Tereyağı
125 Gr
Oda sıcaklığında
Yumurta
5 Adet
Un
1 Su Bardağı
Toz Badem
1/2 Su Bardağı
Vanilya
1/2 Tatlı Kaşığı
Vişne
1 Su Bardağı

Hazırlanışı:

Vişneleri süzgece alıp fazla sularından arındırın.

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini spatula yardımı ile birbirine yedirin, ardından mikserle tek tek yumurtaları çırparak yedirin.

Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ilave edip spatula yardımı ile homojen oluncaya kadar karıştırın.

Hamuru kalıplara bölün üzerlerine vişne taneleri koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kenarları pembeleşinceye kadar pişirin.