Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Tümünü geri al

Yumurtasız Islak Kek Sosu

Malzemeler:

Süt
2 Su bardağı
Sıvı Yağ
1 Çay Kaşığı
Şeker
2 Çay Bardağı
Kakao
2 Yemek Kaşığı

Hazırlanışı:

Derin bir cam kasenin içerisine sütü ve toz şekeri koyup, çırpma teli ile iyice çırpalım.

Şeker eridiğinde içerisine sıvı yağı ve kakaoyu ilave edelim. Bu malzemelerden sonra iyice çırpalım ve pişirmiş olduğumuz kekin üzerine dökelim.

Kekin sosu iyice içine çekmesi için sıcak olması gerekmektedir. Yumurtasız ıslak kek sosu kullanıma hazırdır.

Püf Noktalar:

Yumurtasız Islak Kek Sosu, pratik bir sostur. Tatlılarda yumurta kokusundan rahatsız olanlar bu sosu iç rahatlığı ile yapıp kullanabilirler. Aynı zamanda yumurta kullanılmadığı için kalorisi de düşük olacaktır.

Dileyen aynı sosu kullanarak çocuklara mini kapkekler hazırlayabilirler. Aynı sosu yaş pasta içerisinde kullandığınız pandispanya kekini ıslatmak için kullanabilirsiniz.

Bu tarifi önceden yapıp sonraki zamanlarda kullanabilirsiniz. İçerisinde yumurta ve katı yağ bulunmadığı için buzdolabında 2-3 gün bekletilebilir.