Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Tümünü geri al

Zencefilli Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

Un
3 Su Bardağı
Toz Zencefil
2 Tatlı Kaşığı
Karbonat
1 Tatlı Kaşığı
Tarçın
1 Çay Kaşığı
Tuz
1 Tutam
Tereyağı
90 Gr
Toz Şeker
1 Su Bardağı + 1 Yemek Kaşığı
Yumurta
1 Adet
Su
1 Yemek Kaşığı
Pekmez
1/4 Su Bardağı
Toz Şeker
4 Yemek Kaşığı

Hazırlanışı:

Un, zencefil, tarçın, karbonat ve tuzu eleyip kenara alın. Bir kapta oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri çırpın, yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin son olarak pekmez ve suyu ilave edip tüm malzemeler tamamen birbirlerine karışana kadar çırpın. Kuru malzemeleri ilave edin ve hamur haline getirin.

Hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. Kalıpla şekil verin ve kurabiyeleri fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine toz şeker serpip 180 derecede 10-12 dakika pişirin.